Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Успехи на отборите от ПГЗ "Тодор Рачински" Ген. Тошево на Ученическите игри

В рамките на изминалата седмица се проведоха областните кръгове на “Ученически игри” 2023/2024. Отборите на ПГЗ “Тодор Рачински” Генерал Тошево, водени от преподавателите по ФВС - Георги Дяков и Явор Стоянов, се представиха достойно, съобщават от учебното заведение.

В Зала “Добротица”, Добрич отбора по лека атлетика - момичета (8-10 клас), завоюва сребърните медали, докато мъжката формация в същата възрастова група, се окичи с бронзовите отличия.

След оспорвани срещи, отборът на земеделската гимназия по футбол (8-10 клас), спечели бронзовите медали. В двубоя за третото място срещу отбора на Балчик, се стигна до уникална драма с изпълнения на 32 дузпи в която в герой за нашия отбор се превърна Димитър Василев от 8а клас, който спаси последната и решаваща дузпа.

В рамките на същия ден, бадминтонният отбор, момчета (8-10 клас), спечели бронзовите отличия. Срещите се проведоха в зала “Русалка”, гр. Добрич

На 13.04 се проведе надпреварата по тенис на маса, на която гимназията беше представена от два отбора - момчета (8-10 клас) и момчета(11-12 клас). След срещи, изпълнени с много емоции и забавления, нашите формации завоюваха, съответно сребърни и бронзови медали.

В петъчния ден в Шахматен клуб “Добрич” се проведоха интересни партии, като във финалната отборът на ПГЗ "Тодор Рачински" се представи достойно, но не успя да пребори достойния съперник и загуби финалната партия.

През тази седмица ще се проведат и финалните срещи от областното първенство по баскетбол момчета (8-10 клас), на които Генерал Тошево е домакин. 

c