Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Уникален терапевтичен и естетичен център отвори врати в Добрич (снимки+видео)

„Ходилата са фундаментът на тялото. Здравето на моите клиенти е най-важно за мен“ – това е философията, която изповядва Гергана Пенева и която й печели хиляди доволни клиенти и приятели

Гергана Пенева е специалист по терапевтичен педикюр, собственик и управител на новооткрития и единствения по рода си в Добрич и региона „Терапевтичен и естетичен център Гергана Пенева“. В дългогодишната си практика, насочена към поддържане на красотата и естетиката в грижата за човешките ръце и крака, тя винаги се е водила от принципа, че здравето на ноктите и ходилата е от първостепенна важност. Затова целенасочено и задълбочено придобива знания и умения по подология, висша хуманна ортониксия и терапевтичен педикюр. Откриването на терапевтичен и естетичен център, в чийто фокус е профилактиката и лечението на заболяванията на ходилата и физиотерапевтични услуги, насочени към целия опорно-двигателен апарат, е логична и голяма крачка в кариерното и бизнес развитие на Гергана Пенева, която я отвежда на още по-високо професионално ниво.

„Ходилата са фундаментът на тялото. Здравето на моите клиенти е най-важно за мен“ – това е философията, която изповядва Гергана Пенева и която й печели хиляди доволни клиенти и приятели.

- Новият терапевтичен и естетичен център няма аналог в Добрич и региона. Защо решихте да инвестирате в подобно начинание?

Наблюденията ми от дългогодишната ми практика сочат, че хората имат нужда не само от естетика, а преди всичко от здраве. Повечето от нас нямат време и са заети, затова предпочетох да предложа комплексна грижа за здравето на ходилата и целия опорно-двигателен апарат, лечебна гимнастика за децата, дерматологична грижа с необходимите лабораторни изследвания. Имам богат опит с терапевтичния педикюр, здравето на ноктите и ходилата. Все още подобни специалисти в региона на Добрич са малко. Благодарна съм, че съм се учила от най-добрите в тази област като украинката Рита Балинт, Елена Йоловска, Анита Илиева. Благодаря и на многобройните ми колеги и приятели, които споделят с мен празника по откриването на този център. За да успяваш в това, което правиш, трябва да си отдаден всецяло, непрекъснато да се усъвършенстваш и обучаваш, за да си в крак с новостите и да предлагаш адекватна услуга на своите клиенти.

-  Какви услуги и процедури предлага Центърът?

Предлагаме всякакви системи за корекция на впити нокти, индивидуални ортопедични корективни стелки FootBalance, които са изключително удобни и динамични, Gait анализ на ходилата и мониторинг на походката, които прецизно диагностицират индивидуалното движение за кратко време на база биомеханични данни и изкуствен интелект, което пък помага да се открият проблеми при ходене и спорт. Тази технология е разработена от НАСА, може да се използва и от лекари и е наистина нещо уникално. Горда съм, че използваме тази услуга и можем да я предложим на клиентите ни. Изказвам специални благодарности на Елена Йоловска, която е представител на All Sports и мой партньор, за подкрепата през всичките години на моето развитие. В нашия център предлагаме още фотодинамична терапия за лечение на гъбични инфекции и предварителни изследвания, свързани с тях. Ангажирали сме физиотерапевт, който да работи с опорно – двигателния апарат на деца с проблемни ходила и походка. За целта сме оборудвали специален физкултурен салон, където ще се провежда лечебната гимнастика.

- Центърът е оборудван с много модерна и съвременна техника. Имате ли достатъчно добре подготвен екип, който да се грижи за клиентите ви, с какви специалисти си партнирате?

Екипът ни засега е от шест души, сред които маникюристи, педикюристи, лекар дерматолог и физиотерапевт. Ще работим в тясна връзка и с лекари – консултанти с различни специалности като ортопеди, ендокринолози, хирурзи, за да сме сигурни, че предлагаме адекватна помощ и услуга на клиентите ни. Наред с терапевтичната грижа ще развиваме и козметичната и естетична линия в маникюра и педикюра, защото здравето може и трябва да върви ръка за ръка с красотата. Надявам се през есента към екипа ни да се присъедини и специалист, който да консултира клиентите ни по въпросите на наднорменото тегло, хранителните режими и здравословното хранене.

- Можем ли да кажем, че в Центъра наблягате едновременно и на профилактиката, и на лечението на болестите на ходилата и опорно – двигателния апарат? В тази връзка кои са най-често срещаните проблеми, с които идват хората при Вас?

Профилактиката е от изключително важно значение. Стремежът ни е да образоваме хората как да се грижат за ходилата, ръцете и опорно-двигателния си апарат, така че да не допускат задълбочаване на вече съществуващи проблеми или развитие на болести. В тази връзка съветът ми към родителите е да водят децата си при нас, за да ги учим как правилно да режат ноктите си например или какви обувки да носят, за да не се изкривяват и деформират ходилата им. Иначе масово срещаните проблеми, с които се налага да се справяме в практиката си са впитите нокти, гъбичните инфекции, веруки, мазоли, различни функционални проблеми на ходилата.

 - Какъв е таргетът на Вашите потребители, какви хора могат да се ползват от услугите, които предлагате и към кого основно са насочени те?

Хора от всякакви възрастови групи са наши клиенти. За съжаление наблюденията ми показват, че вече не е рядкост и бебета да имат проблем с впити нокти, както и много малки деца. Много възрастни хора също се ползват от услугите ни. Половината от клиентите ни са мъже. За тях това е инвестиция за здраве. Има и такива, които залагат предимно на естетиката и не се притесняват да се записват за маникюр и педикюр. Нашата задача е да предложим на всички професионална грижа, обслужване и съвет. Вратите на Центъра са отворени шест дни в седмицата – от понеделник до събота включително. Обмисляме вариант да предлагаме услуги и в неделните дни, всичко зависи от търсенето и нагласата на клиентите ни.

Ще продължим да залагаме на иновациите в нашата сфера и да поддържаме високо ниво на качество на предлагане и обслужване. Амбициите ми са да организирам в бъдеще и обучителен център. Самата аз съм преподавател трета степен по маникюр и педикюр, провеждам и надграждащи курсове за корективни системи и ортези. Не ми е чужда и идеята за създаване на верига от терапевтични и естетични центрове, но всичко с времето си.

- Какъв е съветът Ви към всички, които искат да се радват на добро здраве и да поддържат добра хигиена и красива визия на ръцете и краката си?

Няма да се уморя да повтарям, че здравето е най-важно. Нашите услуги са насочени именно към запазване на здравето на хората, към естетиката и добрия външен вид. Желателно е дори веднъж годишно да се посещават центрове като нашия, за да обясним на клиентите си как да се грижат правилно за ходилата си и за опорно – двигателния си апарат. Много често организирам и безплатни детски консултации, за да знаят родителите как да избират подходящи обувки за децата си и да избегнат много от проблемите на възрастните, свързани с походката. Всеки е добре дошъл при нас. Ще се радвам да бъдем полезни с опита и знанията си на максимално широк кръг от хора. 

„Терапевтичен и естетичен център Гергана Пенева“  се намира на ул.“Георги Кирков“ 12 в Добрич. За контакти -  тел. 0884 615 222 f /geritopenevails

c