Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Украйна отрича да е подготвяла атентат в Молдова, осъжда това твърдение като "провокация" на Кремъл

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) разкритикува и определи днес като "провокация, скалъпена от Кремъл", твърденията на властите в Приднестровието – проруски сепаратистки регион в Молдова, че са осуетили атентат, приписван на Киев, предаде Франс прес.
"Всяко изявление (. . .) на фалшивата "Приднестровска народна република" относно (някакво) участие на ССУ в подготовката на терористичен атентат трябва да се разглежда единствено като провокация, скалъпена от Кремъл", посочи украинското ведомство в Телеграм.
Тази вечер президентът на непризнатото Приднестровие Вадим Красноселски ще направи обръщение в ефира на местния "Първи Приднестровски" телевизионен канал и по "Радио 1" във връзка с предотвратения терористичен атентат срещу него, информира в Телеграм телевизията, цитирана от ТАСС.
Министерството на обществената сигурност на Приднестровието посочи днес, че е "осуетило терористична атака", която според същия източник е била "подготвена от украинските служби за сигурност срещу няколко високопоставени представители" на сепаратисткия район, предаде Франс прес. АФП не може да потвърди тази информация от независими източници.
Според прокурора на Приднестровието Анатолий Гурецки, говорил по телевизията, терористите се канели да взривят в центъра на Тираспол кола с 8 килограма експлозив – хексоген, и метални изделия, разчитайки на голямо количество жертви сред местното население.

c