Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

Украински дрон се вряза в жилищна сграда в Белгород, при което загина един мъж, а двама души са пострадали

Един мъж загина при атака на украински безпилотен апарат в Белгород, а двама души са пострадали, съобщи в канала си в „Телеграм“ областният губернатор Вячеслав Гладков, цитиран от ТАСС.
„Белгород беше подложен на атака от ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) с помощта на БПЛА (безпилотен летателен апарат) от самолетен тип. Дронът се вряза в многофамилна сграда. В резултат на взрива, за голямо съжаление, загина мъж. Пострадали са двама души", написа той.
Според губернатора съпругата на загиналия е с черепно-мозъчна травма, рани по лицето и повърхностно изгаряне на бедрото. Екип на спешна помощ я е откарал в областната болница. Още един обитател на поразената сграда сам е потърсил медицинска помощ в градската болница. Той е ранен от осколки в областта на таза. "На двамата пострадали се оказва необходимата медицинска помощ", добави Гладков.
По предварителна информация са потрошени прозорците и балконите на пет апартамента. Има щети и по лек автомобил, паркиран пред сградата. "На място работят оперативните служби. Очаква се пристигането на експерти по взривовете от Министерството на отбраната на РФ (Руската федерация), след което властите ще започнат огледи на апартаментите и ще изготвят първоначални доклади за щетите“, добави губернаторът.
Днес обстрел откъм Украйна имаше и по село Запесоче в Погарския район на Брянска област, в резултат на което бяха нанесени щети на жилищна сграда, автомобил и селскостопанска техника. Няма пострадали при нападението, уточни губернаторът на областта Александър Богомаз в своя канал в „Телеграм“.

c