Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

УАМ: Министър на ОАЕ изтъкна ползите от изкуствения интелект по време на Световния икономически форум

Омар Султан Ал Олама, министър по въпросите на изкуствения интелект на дигиталната икономика и приложенията за дистанционна работа на ОАЕ, участва в дискусии със световни лидери в технологичния сектор по време на 54-тия годишен Световен икономически форум в швейцарския град Давос, предаде новинарската агенция на ОАЕ – УАМ.
Събитието под надслов "Използване на технологиите на изкуствения интелект за глобални услуги", беше фокусирана върху потенциала на изкуствения интелект и начините за внедряване на неговите модерни решения в полза на развитието на обществата по света и оформянето на по-добро бъдеще за бъдещите поколения.
Ал Олама спомена, че ОАЕ са натрупали изключителен опит в изграждането на способности и обучението на компетенции в областта на бъдещите технологии чрез програми за изкуствен интелект и инициативи за развитие на умения.
"Правителствата трябва да разработят решения за справяне с тези предизвикателства, вместо да ги игнорират, като се позовават на положителните ефекти и големите възможности, които могат да бъдат постигнати чрез приемането на тези решения. В днешно време е важно да се промени негативното възприемане на изкуствения интелект, като се насърчи нова перспектива за възможностите и предизвикателствата на бъдещата технология", добави Ал Олама.
(Тази информация се разпространява по споразумение между БТА и УАМ)

c