Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Циркови артисти от 6 държави и голям концерт на клуб „Жътвари“ в културния афиш на Добрич

В календара още: Спектакъл с режисьор Асен Блатечки, фолклорен флашмоб, гостуване на Милица Гладнишка

Спектакълът „Баща ми се казва Мария“, продукция на Драматично-куклен театър „Константин Величков” – Пазарджик, ще гостува в Добрич на 21 януари. Началото е в 19.00 ч. в Концертна зала „Добрич“, билети могат да се закупят на касата на залата.

Автор на текста е Иван Ангелов, режисьор е Асен Блатечки, участват известни комици - Станимир Гъмов,  Румен Угрински,  Стефан Рядков, Невена Бозукова – Неве,  Жанина Стоилова, Петьо Петков – Шайбатa.

Вижте още акценти от културния календар на Добрич за седмицата:

На 20 февруари от 19.00 ч. в Концертна зала „Добрич“ е представлението с много смях и мелодии на Милица Гладнишка. Участват Васил Спасов – пиано, Музикален театър „Дея“, СУ „П. Р. Славейков“, Нелина Запрянова, Димитър Димитров.

На 22 февруари от 17.00 ч. и от 19.00 ч. в Концертна зала „Добрич“ ще се състои спектакълът „Цирк на сцена. Светът на чудесата“, с участието на циркови артисти от Швейцария, Молдова, Украйна, Молдова, Испания и Турция. Входът е с билети на касата на Концертна зала „Добрич“.

Голям концерт, посветен на 11 години от създаването на Клуб за народни танци „Жътвари“ с ръководител Мая Бърдарова ще се състои на 23 февруари, от 18.30 ч. в Концертна зала „Добрич“.

Ще участват Детска танцова школа „Жътвари“; Школа за народно пеене „Жътвари“; гостуващите състави и изпълнители: Ансамбъл „Българи“ – Варна с ръководители проф. д-р. Ивайло Иванов, Румен Радев и Дилян Галев; ДФТА „Калинка Вълчева“ – гр. Тервел с ръководител Нели Денева; Детска фолклорна танцова школа „Орисия“- гр. Каварна с ръководител Стела Йорданова; Акордеонен квинтет при НЧ „Йордан Йовков – 1870“ с ръководител Деян Дженков; гайдари с ръководител Калин Стоянов.

Водещ ще бъде актьорът Красимир Демиров. Билети могат да се закупят в залата на Клуба за народни танци „Жътвари“, Спортната зала на Международен колеж в  Добрич, от понеделник до четвъртък от 17.00 до 20.30 ч.

На 24 февруари, от 10.00 ч. във фоайето на Младежкия център ще се състои Японска събота на изкуствата – младежка инициатива на Клуб „Japanese Culture“ при Младежки център – Добрич, с ръководител Адриана Уллах.

На 24 февруари в 11.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“ започва осмият Областен конкурс - рецитал „За да я има България“.

Също в събота, от 11.00 часа в Клуба на Сдружение „Ние 2020“ / бивше у-ще „Отец Паисий“/ е организирана Весела работилничка за изработка на мартеници и забавления за деца. Ще участват Вокална школа „VoiceRoom Nelly Gregory“, НЧ „Мевляна – 2012 г.“, Детска танцова школа и детска певческа група „Жътвари“, както и други любителски колективи и индивидуални изпълнители. Входът е свободен. Участниците могат да си носят и свои материали за мартеници.

На 24 февруари в 16.00 ч. на пл. „Демокрация“ ще започне Фолклорен флашмоб, организиран от Фолклорен танцов клуб „Добруджанци“.

На 25 февруари от 11.00 ч. в  залата на Държавен куклен театър „Дора Габе“ е кукленият спектакъл „Вълшебното магазинче“ по Доналд Бисет. Постановката е на Леонард Капон, музика - Стоимен Стоянов, участват Мила Боянова, Теодора Желева, Иван Иванов, Росен Радев, Валентин Иванов.

c