Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Трио от център „Палитра“ в Добрич с приз от Съюза на организациите за любителско изкуство

Диляна, Виктория и Калина от Трио "Colored voices" към Арт  център „Палитра“ бяха удостоени с колективна награда за изявени състави във вокалното изкуство. Отличието бе връчено по време на церемонията за удостояване с  Годишни награди "Вдъхновение" на Съюз на организациите за любителско изкуство.

Триото бе номинирано, благодарение на успешните му представяния на международни и национални конкурси през 2023г.

Почетен гост на събитието бе вицепрезидентът Илияна Йотова.

Съюзът обединява 64 организации с дейности в сферата на изкуството, с 10 хиляди членове от цялата страна.

„Дълбоко вярвам във вашата мисия – да откривате и развивате таланта на нашите деца. Само човек с отворени очи, душа и сърце може да прави това. Ако ги няма вашите школи, няма как децата да пораснат като истински професионалисти, да станат големи имена.

Често пъти ще чуете, че като общество нямаме кауза. Каква по-голяма кауза от това да работиш за децата, да им подаваш ръка, да ги накараш да повярват в себе си, да повярват, че мечтите стават реалност и успехите са възможни, че могат да изживеят красивия миг на победата. Благодаря на членовете на организациите за любителско изкуство, че предават традициите и възпитават в младите хора онова, което ни направи и съхрани като народ и държава повече от 13 века. Традициите са живата нишка, която ни свързва с корените. Когато ни е най-трудно, се връщаме към славното минало, към паметта за великата българска идентичност“, сподели Илияна Йотова.

c