Сряда, 29 май 2024

29.05.2024

Последвайте ни

Три фирми ще бъдат поканени да дадат оферти за ремонт на центъра на Добрич

Предстоящият ремонт ще се извърши по рамков договор на Общината, съобщават от там

Община Добрич няма да допусне внушения за коректността и качеството на работа, макар и изречени в залата на Общински съвет, се каза в Позиция на Общината, разпространена до медиите днес. 
В нея се посочва, че на заседание на Общинския съвет вчера съветници са направили спекулации с данни от фейсбук публикации, касаещи цена за поставяне на павета при предстоящата реконструкция на центъра.
В тази връзка от общинска администрация информират, че дейностите при предстоящия ремонт на централната пешеходна зона ще се извършат по рамков договор на Община Добрич за ремонт. Три са фирмите, част от договорното споразумение, които ще бъдат поканени да предоставят своя оферта за този ремонт. Техните предложения са в рамките на цени, залегнали при сключване на договора.
Цените за поставяне на паважни блокчета, включително пясъчна подложка и фугиране за квадратен метър на трите фирми са съответно - 25,76 лв., 27,13 лв. и 26,91 лв.
"Не е професионално в зала на Общински съвет да се прокарват изказвания базирани на „тролски“ фейсбук публикации, както и да не се приеме обяснение от ресорен заместник-кмет за тоова как ще се осъществи ремонтът и реално на какви цени ще се извърши", посочват от Общината. 
c