Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Трети петзвезден хотел отваря тази година в курорта Албена

През тази година в комплекс "Албена" ще отвори врати още един, трети поред, 5-звезден хотел, каза за БТА Маргита Тодорова, член на Съвета на директорите в курорта. Новата висококатегорийна база носи името "Амелия", като е кръстена на Амелия Еърхарт – първата жена прекосила Атлантика със самолет. Хотелът е тематичен и гостите  ще се радват на много интересно обзавеждане както в стаите, така и във фоайето и ресторанта, обясни Тодорова.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи петзвездното бижу е със 142 луксозно обзаведени стаи и апартаменти и инфинити басейн на покрива ще отвори врати през юни 2022 г. Разположен е само на метри от морето. Предлага нови делукс и екзекютив стаи и апартаменти с най-висок стандарт и внимание към всеки детайл. Той е с обзаведени с маркови мебели от Италия и Франция и предлага луксозен отдих и възможности за спортни активности. Предлага се възможност за избор на формулата за настаняване – от нощувка със закуска до Premium All Inclusive.  Хотелът ще има 5-звездна зона на плажа за гостите си. Басейн на покрива с минерална вода предлага невероятна панорамна гледка към плажната ивица на Албена.

С басейн на покрива привлича първият тематичен хотел в Албена “Амелия”

В курортния комплекс Албена вече е започнала подготовката за новия сезон. Правят се текущи ремонти, съобщава Маргита Тодорова за БТА.

Традиционно вече има записвания за посрещане на Великден в курорта. Търсенето е основно от румънци и българи. Тодорова допълни, че за настаняването им ще бъдат отворени шест от хотелите. През април се очаква да пристигне и група спортисти от Германия на тенис-лагер.

c