Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Талантите от Студио "Зонели" в Добрич с поредни награди от национални конкурси

Талантливите певци на Студио „Зонели“ в Добрич спечелиха призови отличия от национални конкурси в Карлово и София през празничния уикенд.

На 2 и 3 март в град Карлово се проведе десетото юбилейно издание на престижния Национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“, който събра певци от цялата страна. В него взеха участие и трима възпитаници на вокалния педагог Елена Карабельова. С награди се върнаха Никол Михайлова, която спечели първото място сред 23 участници във втора възрастова група и Симона Тодорова, която се пребори за второто място при най-малките, в категория „Песен на фолклорна основа“.

За поредна година в Младежкото жури фигурира и възпитаник на Елена Карабельова. Ивайла Михайлова, която в миналогодишното издание на конкурса завоюва Гран при в своята възрастова група, бе поканена да бъде част от състава на 7-членното младежко жури. Тя имаше два натоварени работни дни, които приключиха с участие във вълнуващ концерт пред многобройната публика, дошла за награждаването. Ивайла пя на една сцена с Маргарита Хранова, Нели Андреева и Хайгашод Агасян, членове на голямото жури, съставено от 12 изтъкнати професионалисти - композитори, изпълнители, диригенти и вокални педагози.

В конкурса „Песенна палитра“ се изпълняват само песни на български език, като тази година за пръв път бе въведена и Категория „Фолклор“.

На 4 март приключи и надпреварата в направление „Вокал“ на Националния конкурс „Път към славата“2024 - София. Единственият представител на Студио „Зонели“ в конкурса тази година бе малката Магдалена Димитрова. Тя взе участие в номинация „Детска песен“ в първа възрастова група с две изпълнения и се завръща в Добрич изключително щастлива като носител на първа награда.

Конкурсът „Път към славата“ се организира от Арт център „Кърнолски“ и дава сцена за изява на таланти от цяла България.

c