Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Стотици събра в село Кардам Празникът на продородието (СНИМКИ)

Въпреки трудната и неплодородна година местните производителите впечатлиха с плодове и зеленчуци

При небивал досега интерес се проведе шестият празник на плодородието в с.Кардам. Стотици жители и гости на крайграничното село се насладиха на богатата фолклорна програма. С много музика, два курбана за здраве и берекет и изобилие от стоки, произведени от местни производители, жителите на село Кардам отбелязаха празника на плодородието „Кардамска есен“.

В празничната програма се включиха ПФА „Добруджа“ с ръководител Стоян Господинов, оркестър „Авлиги“ и фолклорната изпълнителка Ваня Вълкова, които омагьосаха публиката с таланта и професионализма си при представянето на красотата на българския фолклор.

Празникът „Кардамска есен“ се осъществи с подкрепата на Община Генерал Тошево и спонсори, както и с активното участие на местните изложителите и участниците, които въпреки трудната и неплодородна година намериха какво да сложат на масите и тази година, сподели кметът на селото Георги Събев. „Огромно благодаря на всички само така с общи усилия празника ще пребъде в годините“, сподели още той.

Празникът на кардамци бе споделен от народния представител от БСП Мая Димитрова, председателя на Общинския съвет в Генерал Тошево д-р Яна Бонева, кмета на Общината Валентин Димитров. По традиция празникът на плодородието завърши с голямо хоро на центъра на селото.

c