Сряда, 01 май 2024

01.05.2024

Последвайте ни

Петият празник на плодородието „Кардамска есен“ ще се проведе в крайграничното село

Празник на плодородието „Кардамска есен“ ще се проведе на 17 септември в село Кардам. Проявата се провежда традиционно, като се организира  от кметството в селото и читалище „Пробуда-1941”.

Идеята на организаторите е да се даде възможност на всички местни жители да подредят щандове с плодове, зеленчуци, пчелни и млечни продукти, домашни ястия и напитки, а на самодейните колективи – да участват със свои музикално-танцови изпълнения.

За любителите на биологичните продукти с доказан произход ще има щандове, на които да се предлагaт сезонни плодове и зеленчуци, сирена, млека, сладка, хлябове, етерично – маслени продукти, ръчно изработени сувенири. Гостите на празника ще могат да опитат от всички блага, които ражда плодородната добруджанска земя, да се насладят на даровете на плодородната добруджанска земя.

За да посрещнат символично сезона, в който трапезите и сергиите на добруджанци са отрупани с даровете на земята, кардамци ще зарадват гостите с богата програма. Събитието ще бъде съпътствано от богата музикална програма с участието на ПФА „Добруджа“, оркестър „Добруджански авлиги“ и фолклорната изпълнителка Ваня Вълкова.

Празникът ще започне от 11,30 часа на площада пред читалището.

c