Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Старт на бридж форум в Приморско клуб дадоха над 200 бриджори от България, Полша, Румъния и Турция

Традиционната международна бридж ваканция - един от най големите форуми на българския бридж, с над 200 участници от страната и чужбина, стартира във ваканционно селище Приморско клуб, което е част от холдинга на Албена АД. Тази година освен представители на целия български бридж елит ще участват и национални отбори на Полша, Румъния и Турция, съобщи организаторът на форума Стефан Георгиев.

Проведе се и първия двойков турнир, в който сред 26-те двойки много силно се представиха състезателите на софийския бридж клуб "Сердика" /най големия в страната/, които заеха убедително първите три места в класирането. Шампиони са Климентин Николчев и Христо Иванчев, следвани от Камелия и Рашко Рашкови и Златко Неделчев и Красимир Симеонов. Първите и третите са национални състезатели от българската мастърс формация, класирала се в първата осмица на европейския мастърс шампионат и завоювала правото да участва на световното първенство.

Днес, 31 август от 16:00 часа започва вторият едносесиен двойков турнир в който оценката на резултатите ще е в импове.

На 1 септември започва  двойковия шампионат на Българската Мастърс федерация, чиято втора сесия ще се изиграе на следващия ден от 17 часа. Преди нея от 14 часа е турнира за смесени двойки, а двата последни дни на настоящата седмица - от 10.00 часа старира отборния турнир където ще вземат участие всички най-добри квартети от страната, подготвяйки се за финалите на Държавния отборен шампионат, предстоящ в Албена от 23 до 25 септември.

c