Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Стабилизация, нормализиране на публичните финанси, ясни законодателни срокове, са сред ангажиментите на поректокабинета "Желязков"

Изпълнението на стабилизацията на фискалния модел, нормализирането на публичните финанси, и най-вече приоритетите, свързани с работата на Народното събрание  – ясна законодателна програма, срокове, които могат да обединят мнозинство по приоритети на страната, са сред основните ангажименти, заявени пред медиите от номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС Росен Желязков. 
Той подчерта силната евроатлантическа ориентираност на предлаганото от първата политическа сила правителство.
Днес Росен Желязков получи от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на правителство и веднага му го върна изпълнен, като обяви пред държавния глава каква ще са структурата и съставът на Министерския съвет, ако бъде гласуван от Народното събрание.
Представили сме този кабинет, ще представим своите приоритети, този хоризонт на управление, в сряда, ако президентът издаде днес указа, ще влезем в НС за получаване или неполучаване на вот на доверие, обясни Желязков.
Партиите изразиха ясно и категорично своите позиции, отговори той на въпрос дали ще инициира срещи с останалите политически сили в парламента, за да търси подкрепа и да ги запознае с приоритетите на правителството, което предлага.

c