Понеделник, 06 май 2024

06.05.2024

Последвайте ни

Спасителната операция за откриване на 13 миньори, затрупани след срутване на рудник в руската Амурска област, беше прекратена

Всякакви дейности в рамките на спасителната операция за откриване на тринадесет миньори, затрупани от скални отломки след срутване на рудник в руската Амурска област, бяха преустановени поради опасност от ново срутване, предадоха световните агенции.
Мината за добив на злато "Пионер", една от най-големите в Русия, която е на територията на граничещата с Китай Амурска област в руския Далечен изток, се намира на около 5300 километра източно от столицата Москва. 
Служители на аварийни екипи ще извършат изследвания на водата, открита на дъното на четири шахти, заяви руското министерство за извънредните ситуации в изявление, публикувано в приложението "Телеграм". "Това ще ни предостави пълна картина на цялата дълбочина на рудника и ще ни позволи да вземем решение за по-нататъшни действия", се казва в изявлението. По-рано министерството каза, че най-вероятно мината се е наводнила.

c