Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

След гонка по магистралата заловиха крадци на луксозни Мерцедеси от област Добрич

Разследва се организирана престъпна група за кражба на лимузини с цел разфасоването им и продаването на части

При специализирана операция, ръководена от Главна дирекция Национална  полиция, е разкрита кражба на луксозен Мерцедес, задигнат от село Кранево. Предполага се, че заловените двама варненци са част от организирана престъпна група, която се занимава с кражба на луксозни возила с цел разфасоването и продажбата им впоследствие. Лимузината е спряна в тунел по автомагистрала Хемус, преди София. Била е с украински номера. След гонка с полицията е заловена и пилотната кола, в която е имало други участници от бандата.

Това стана ясно на  брифинг на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Цветан Пировски и говорителя на Районната прокуратура Добрич Даниел Илиев.

Сигналът за кражбата, станала на 14 декември в Кранево, е постъпил в Главна дирекция Национална  полиция и в тази връзка е проведена специализирана полицейска операция. При нея са задържани двама от извършителите. Единият е обвинен за кражба на моторно-превозно средство в условията на опасен рецидив. Той е познат на органите на полицията, вече е осъждан за подобни деяния. Съучастникът му обвинен в кражба на МПС в условията на съучастие. Материалите са докладвани в прокуратурата. Наблюдаващият прокурор е преценил, че са налице достатъчно основания двамата да бъдат задържани до 72 часа. След това е изготвено искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“. Съдът уважи искането и ги остави в ареста.

Единият е на 45 години, другият на 39 години. И двамата са от Варна.

Очаквайте подробности!

c