Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

СКГ “Алексия” Добрич със злато, сребро и бронз от международен турнир

В България се проведи първия по рода си Международен турнир ”Gymnastics For All Challenge Cup” организиран от Българската федерация по художествена гимнастика.

В събитието се включиха 69 формации от 44 спортни клуба. Официален старт бе даден от вицепрезидента на БФХГ Невяна Владинова.  

СКГ “Алексия” Добрич взе участие с 28 състезателки като обединеният отбор на девойки и жени спечели златните медали, а при децата (10-12 и 8-10 г.) завоюваха, съответно със сребро и бронз, съобщи президентът на клуба Севдалина Мавродиева.

В предстоящите дни четири отбора на СКГ “Алексия” ще мерят сили в паралелно провеждащите се държавно отборно първенство по естетическа гимнастика, трети международен турнир “Балканиада” и МТ “Bulgarian Open”, където се очакват изпълненията на 66 отбора от 10 страни.

66 състава от десет държави (Гърция, Сърбия, Република Северна Македония, Румъния, Молдова, Кипър, Турция, България и други) ще участват в третото издание на Балканиадата по естетическа групова гимнастика за всички възрасти.

За отличията ще спорят клубни тимове на Академик, ЦСКА, Вива (Пловдив), Афродита (Димитровград), Етър (Велико Търново), Алексия и Виктория (Добрич) и други.

Балканиадата ще се проведе под егидата на Международната федерация по естетическа групова гимнастика.  

c