Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Шофьорът, помел спряла кола с деца и бременна край Каварна, е с фрактури и съчетана травма

С опасност за живота е 55-годишният шофьор, блъснал с колата си спрял автомобил край Каварна. Сигналът за инцидента, за който Про Нюз Добрич вече съобщи, е подаден на 30 март, около 20.10 часа.

Катастрофата е станала между селата Могилище и Вранино, информират от ОДМВР Добрич.

Шофьор помете аварирала кола с деца и бременна край Каварна, заби се в дърво (СНИМКИ)

На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 55-годишен мъж, се блъска в спрял лек автомобил „Ауди“, след което променя траекторията си и се удря в крайпътно дърво. Шофьорът на „Фолксваген“-а е настанен в МБАЛ Добрич с фрактури и съчетана травма, с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.

По информация на Про Нюз Добрич, лек автомобил Ауди Q7 е аварирал, при което шофьорът повикал близки да помогнат. Тогава авариралата кола била зверски блъсната в задницата от Фолксваген Голф 4, който след това се отклонява вляво и се удря в дърво.

Свидетели разказват, че се е движел много бързо. Вероятно шофьорът не е видял аварийните светлини. От удара „Ауди“-то се озовало в канавка. В колата имало 7 души, сред които две малки деца и бременна жена.

Според свидетелите шофьорът на Голфа е бил пиян.

Към момента не може да се каже дали пострадалият шофьор е бил употребил алкохол, тъй като състоянието му не е позволявало да бъде тестван. Взети са кръвни проби, каза началникът на сектор КАТ Пътна полиция Жулиян Минев.

c