Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Съветниците от ПП-ДБ искат строг контрол на ремонтите по инфраструктурата в Добрич

Декларация от името на групата съветници от продължаваме промяната - Демократична България прочете на сесията днес Велислав Даскалов.

В нея се казва:

Проблемите на нашите съграждани, които се изявяват в социални мрежи и в контактите ни с гражданите. Ние трябва да  бъдем представители на тези проблеми и да ги изразяваме пред общинската администрация. Става въпрос за извършване на определени ремонтни дейности на определени, възлови за града, места, които в момента доста смущават движението на нашите съграждани и затрудняват преминаването, което води до щети на гражданите.

Става въпрос за ремонтни дейности на бул. „3 март“ и пресечката с ул. „Максим Горки“ – кръстовището пред Първо РУ на полицията, пресечката на ул. „Славянска“ и ул. „Райко Цончев“, бул. „25 септември“ – срещу „Енерго-Про“, до „Хиполенд“, както и до ДКЦ 1.  

Някои от тези ремонтни дейности са извършени преди месеци, но след тези тежки зимни условия, ще доведат до още по-големи аварии и по този начин ще затруднят още повече придвижването на нашите съграждани.

Въпросите ни към кметската администрация са:

1. Кой е извършил тези аварийни дейности?

2. Има ли срок за изпълнение? Включва ли цялостно възстановяване?

3. Има ли гаранционни условия или депозити?

4. Кога ще бъдат завършени тези дейности в цялост – срок за изпълнение?

5. Има ли санкции за това неизпълнение?

Важно е всякакви такива дейности да бъдат извършвани в срок и това да бъде регламентирано. Да е ясно какви са взаимоотношенията с тях, как можем да ги контролираме, защото иначе създаваме дискомфорт в градския транспорт.

c