Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Със символична първа копка започна разширяването на завода на „Неопърл България“ в Добрич (видео)

Инвестицията в размер на пет милиона лева без ДДС ще увеличи площта на завода с още близо 3000 кв. метра, ще обогати продуктовата му гама и ще създаде нови работни места.

Символична първа копка постави началото на дейностите по разширяване на завода за гъвкави съединения на „Неопърл България“ в Добрич.

Инвестицията в размер на пет милиона лева без ДДС ще увеличи площта на завода с още близо 3000 кв. метра – производствени мощности, офиси, съблекални и паркинг, ще обогати продуктовата му гама и ще създаде нови работни места. Очаква се дейностите да приключат след по-малко от 200 дни.

На официално събитие управителят Веселин Велев припомни, че заводът функционира от 2018 година. „За тези пет години това, което направихме благодарение на колегите, ни даде увереност, че „Неопърл България“ може повече и има капацитета, възможностите, желанието и опита да надгради това, което до момента сме направили. Целият труд, който е положен, не е напразно – това е една крачка, но не и последната“, каза той.

Тук са нашите приятели и партньори, с които дълги години си сътрудничим, за да вървим в желаната посоката. Въпреки обстоятелствата, трудностите и сложната обстановка, в която се намираме всички, дойде дългоочакваният момент да направим тази крачка, която ще ни даде нови възможности, допълни той.

Велев благодари на своите бизнес партньор, на местната управа и на своите служители. На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет на Добрич Нивелин Радичков, заместник-кметът инж. Пенчо Керванов, главният секретар на Търговско-промишлената палата Герман Германов, общински съветници и представители на бизнеса.  

Предприятието e сред най-успешните в Добрич и областта. То е част от германо-швейцарската група Neoperl и се занимава с производство на гъвкави съединения за вода.

Историята на „Неопърл България“ започва през 2000 година с българската компания „Булмат“, която през 2013 г. се присъединява към Neoperl Group – бизнес с 60-годишен опит, предлагащ иновативни решения във водопроводния сектор, и световен лидер в бранша си.

Заводът в Добрич става факт през 2018 г., след направена инвестиция от 15 млн. лв. Само 10 месеца след първата копка, през 2017 г., зелената поляна се превръща в модерна фабрика за производство на гъвкави съединения за вода, в която днес работят над 400 души. 

c