Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Съдът в Добрич разглежда жестокото убийство на германски гражданин в село Соколово

Свидетели разказаха пред съда подробности за убийството и искането на откуп с отрязан пръст

Съдът в Добрич гледа делото за убийството на 59-годишен германски гражданин в село Соколово, общ. Балчик, извършено по особено жесток начин от баща и син германски граждани, съседи на убития на 20 октомври 2021 година.

Баща и син германци убиха сънародник в с. Соколово, поискали 100 000 лева откуп 

В залата се явиха жената на убития мъж със защитник и обвиняемите, също с назначен защитник. В залата присъства и преводач. Бяха разпитани свидетели, които потвърдиха какво се е случило, както и разказаха за отношенията между семейството на разчленения Карсен и семейството на Ралф и Тим Кристиан.

Германците от с. Соколово искали да прикрият убийството с отвличане и откуп 

Съпругата сподели, че първият знак, че нещо се е случило е усетила, когато е намерила изоставена колата на съпруга си, паркирана по непривичен за него начин. Започнали да го търсят. Вечерта на вратата на къщата се позвънило, но пред вратата нямало никой. Жената видяла на зиданата ограда оставена торба, която взела и прибрала вкъщи. В нея тя намерила отрязан пръст и бележка, която свидетелите потвърдиха, че е написана на английски език, на която се иска сума за откуп.

Ужасяваща жестокост: Открили немеца във фризер в Соколово, нарязан на части 

Друг свидетел обясни, че е бил с жената на убития в същото време и е констатирала, че по пръста нямало кръв, което навело на мисълта, че пръстът е отрязан от мъртъв човек.

Бащата Ралф призна как е убил и разчленил трупа на немеца в с. Соколово

От свидетелски разкази става ясно, че обвиняемите и жертвата на престъплението са били в конфликт, покойният Карсен е бил каран да купува биткойни от бащата Ралф, сочи обвинението, но съпругата отрече това да се е случвало.

Баща и син от Германия отиват на съд за зверското убийство на сънародник в село край Балчик

Основният обвиняем, който в хода на делото призна вината си е по професия военен полицай, но се занимава с криптовалута. Той и неговият син също живеели в България от 2020 година, като жертвата си, който им посредничил за наемането на къщата, която обитавали в село Соколово. Станали приятели, имали си доверие до такава степен, че Р.К. споделил на пострадалия за извършена от него в Германия финансова измама, вследствие на която бил отклонил и укрил значителна парична сума, става ясно от написаното в обвинителния акт. Поискал помощ от жертвата тези парични средства да бъдат преместени от Германия в България, за да бъдат легализирани. Пострадалият се съгласил, като двамата се уговорили помощта да бъде заплатена. По думите на обвиняемия, във времето тази уговорка няколко пъти се променяла, като той дори започнал да се чувства изнудван.

Окръжният съд в Добрич даде ход на делото срещу двама германци за жестокото убийство на техен сънародник в с. Соколово

Предстои да се разпитат и вещите лица по случая, след което съдът ще прецени дали да наложи присъда или да поиска още експертизи.

c