Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

САБА: Йеменският външен министър ще участва в 19-ата среща на върха на Движението на необвързаните в Кампала

Йеменският министър на външните работи и по въпросите на емигрантите Ахмад Ауад Бин Мубарак ще участва в 19-ата среща на върха на Движението на необвързаните в Кампала, предаде йеменската новинарска агенция САБА.
Двудневната среща на върха, която започва днес, ще се състои под надслов "Засилване на сътрудничеството за съвместен международен просперитет". Мубарак също така ще участва и в третата среща на върха на южните страни от Г-77.
Срещата на върха, на която домакин ще бъде Уганда, представлява подходящ формат за взаимодействие с общите международни предизвикателства, пред които са изправени южните страни, за обсъждане на палестинския въпрос, засилване на международния натиск за прекратяване на израелската агресия срещу палестинския народ и тласък на сътрудничеството между страните от Юга.
В рамките на участието си в двете срещи на върха външният министър ще се срещне с колегите си, за да даде стимул на разговорите на политическо ниво и да придвижи напред взаимното сътрудничество, както и да обсъди последните събития в Йемен и региона на Червено море, заедно с последиците от израелската агресия срещу палестинския народ.
(Тази информация се разпространява по споразумение между БТА и САБА)

c