Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

С условни присъди се разминаха двамата обвинени за грабеж и телесна повреда на жена от Добрич

След одобрение от Окръжния съд в Добрич, двама мъже получиха наказания за грабеж, придружен с нанасяне на средна телесна повреда. Споразуменията, постигнати между подсъдимите и прокуратурата са бяха приети и одобрени от съда.

Според споразуменията, на 9 май 2022 г. в град Добрич, двамата подсъдими, М.Д. като подбудител и В.М. като извършител, са отнели дамска чанта, включваща мобилен телефон, портмоне, несесер и други предмети, общо на стойност 405.64 лева, от жена от същия град, с намерение да ги присвоят незаконно. При извършването на грабежа е била употребена сила, като средна телесна повреда е причинила временно влошаване на здравето, което е било опасно за живота на пострадалата. В момента на извършването на престъплението, В.М. е бил непълнолетен, но е разбирал характера и сериозността на своите действия и е могъл да ги контролира.

Двама братовчеди отиват на съд за грабеж и телесна повреда на жена в Добрич 

В.М е осъден на две години затвор условно с три години изпитателен срок. Другият - на две години и половина условно с 4 години изпитателен срок. От присъдата се приспада времето, през което двамата са били задържани под стража (15 юни 2022 г до 16 февруари 2023 г).

Делото срещу подсъдимите бе образувано след обвинителен акт, но по време на гледането му страните поискаха да сключат споразумения, които по-късно съдът одобри. Представени са били доказателства, че причинените имуществени вреди вече са били възстановени.

c