Събота, 01 юни 2024

01.06.2024

Последвайте ни

С нови обекти, промоции и забавления официално откриха Търговски парк Добрич (СНИМКИ+ВИДЕО)

Той е вторият по търговска площ и с най-големия зелен парк у нас. Инвестицията до момента възлиза на над 25 милиона лева

Вторият по големина търговски парк в България беше тържествено открит днес в Добрич. Изпълнителният директор на веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки „Хиполенд“ Мариян Колев е предприемачът, който повярва в потенциала на града, и създаде модерен европейски търговски парк, комфортно, уютно и приятно място.

„За мен е огромно удоволствие да съм тук сред вас. Аз по принцип съм много самокритичен и никога нещо мое не ми  харесва. Но в случая наистина е много хубаво. Мисля, че съм бил в повечето ритейл паркове в България. Много е хубаво и ще стане още по-хубаво“, каза Мариян Колев е изпълнителен директор на веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки „Хиполенд“, член на Управителния съвет на сдружението за модерна търговия.

„Най-често срещаният въпрос при такива инвестиции, такива немалки проекти, е защо пък точно тук. Няма да ви казвам моята дълга версия на обяснението защо пък точно тук. Ще ви кажа кратката – по три прости причини. Първата причина – че харесвам Добрич, втората причина – че град Добрич ми харесва. И третата най-важна причина – страшно много ми харесва Добрич“, добави той.

Търговски парк Добрич впечатлява със своите 16 000 квадратни метра търговска площ и 4 декара и половина зелени площи. В изграждането му до момента са вложени над 25 милиона лева.

„Най-важното нещо, което винаги съм казвал, една община как може да помага да бизнеса, е да не пречи. Надявам се да не сме пречили, а да сме помагали, и с ваша помощ да привличаме още нови инвеститори, които ще отворят разбира се, нови работни места, и да дадат един по-добър стандарт“, посочи кметът на Добрич Йордан Йорданов.  

Търговските обекти в парка отварят врати на етапи. Предстои да заработят магазини за черна и бяла техника, за мебели, млечен бар, тото и агенция за преводи, оптика, банков офис, офис на мобилен оператор и няколко други обекта.

Иво Пенчев, представител на наемателите в парка, се обърна към инвеститора Мариян Колев с думите: „Вие, направихте така това място да има нов дух и ново съдържание, за което ви благодаря. От името на моите съграждани, добричлии, ви благодаря, че вие зададохте новия стил на шопинг в нашия град. Но най-вече, вие съживихте това място, което беше емблематично за нашия град. От руините на стария завод Добрич, който даваше храна на 2000 човека, вие създадохте нещо ново, нещо прекрасно. И от стария символ на Добрич вие направихте новия символ на Добрич, ритейл парк“.

На събитието присъстваха заместник-областният управител Живко Желязков и председателят на Общинския съвет Красимир Николов.

Официалното откриване на Търговски парк Добрич бе съпътствано от много забавления и страхотно настроение за жителите и гостите на града. Много от обектите днес предлагаха отстъпки, които стигаха до 20%.  А градуса на настроението повишиха изпълненията на Нелина, Димитрина Германова и ансамбъл „Добруджа“. 

 

c