Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Русия съобщи, че е свалила 114 украински дрона тази нощ, 70 от които - над Крим и Черно море; един човек е загинал вследствие на атака в Краснодар

Руските средства за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили 114 украински безпилотни летателни апарата, включително 70 над Крим и акваторията на Черно море, 43 над Краснодарския край и един над Волгоградския край, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.
Същевременно властите в Краснодарския край в Южна Русия съобщиха, че един човек е загинал вследствие на "масирана атака с дронове" в района, предаде Ройтерс. Мишена на нападението са били петролна рафинерия, както и други обекти. Губернаторът Вениамин Кондратиев съобщи в "Телеграм", че работник в котелна инсталация е загинал в резултат на паднали отломки от дрон. Нанесени са щети и на административна сграда в рафинерията.
Според службите за извънредни ситуации атакувани са били три общини. Отломки от безпилотен летателен апарат са паднали върху къща за гости в район Темрюк, но хората са били евакуирани и няма пострадали. На място работят аварийни екипи.
Назначеният от Русия губернатор на град Севастопол на полуостров Крим Михаил Развожаев съобщи, че предприета по-рано украинска атака с дронове е била отразена.

c