Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Разкриха подробности около жестокото убийство в Соколово, при което германци убиха сънародник

На 22 октомври 2021 година в село Сенокос е установено, че е убит и разчленен германски гражданин, скрит във фризер, а за деянието са задържани двама негови сънародници, баща и син. Според обвинението на прокуратурата, те са поискали и откуп в размер на 100 000 лева, вероятно с цел да прикрият убийството.

Баща и син германци убиха сънародник в с. Соколово, поискали 100 000 лева откуп 

Ден след като бяха разпитани свидетели в съдебната зала на Районен съд Дорбич в залата бяха призовани и експертите, които са извършили съдебно-медицински експертизи, графологична експертиза и психологична и психиатрична експертизи.

По данни на вещите лица, убийството е настъпило вследствие на множество удари по главата на жертвата и множество порезни и прободни рани по тялото, като намушкванията са достигнали жизнено важни органи. Общия брой рани не е 38, както е записано в обвинителния акт, а е 48, сочи експертизата.

Жертвата на убийството е имал сърдечни проблеми, затлъстяване, туморно образувание и други здравословни проблеми, но това не е оказало влияние и смъртта е настъпила след ударите, като фатален удар няма, защото жертвата е имал жизнени показатели до последното намушкване.

Установено е също, че тялото на жертвата е било неподвижно при намушкването с нож, но е бил жив по това време.

Съдът в Добрич разглежда жестокото убийство на германски гражданин в село Соколово

Графологичната експертиза сочи, че бележката за искане на откуп е написана с лява ръка, докато Ралф Кристиан, бащата от задържаните за убийството твърди, че той е написал бележката, но пише с дясната ръка.

Психолозите в залата са отчели в експертизите си, че бащата страда от наркотично личностно разстройство, което не означава, че е приемал наркотици, а че симптомите са такива.

Наркотичното личностно разстройство се изразява в усещане за собствена значимост, ангажираност за собствен успех, очакване за автоматично съгласяване с неговото мнение, отсъствие на съчувствие и възприемане на чуждите емоции, проява на отношение, характерно за проява на наркотичното вещество.

Обвиняемият Ралф Кристиан се защити, че това са характерни особености на много хора, но експертите казаха, че в неговия случай са застъпени в по-голяма степен и затова е определено състоянието му, като личностно разстройство.

Обвиняемите баща и син продължават престоя си в ареста. На следващо заседание предстои съдът да изслуша вещи лица по още експертизи, след което ще вземе решени, как да продължи съдебния процес.

c