Неделя, 08 септември 2024

08.09.2024

Последвайте ни

Районната избирателна комисия в Добрич проведе първо заседание

От днес Районната избирателна комисия в Добрич, която ще проведе предсрочните избори за народни представители, встъпи в правомощията си. Според решението на ЦИК неин председател отново е Цонка Велкова.

Първото решение на комисията бе относно номерация, мястото и начин на обявяване на решенията на РИК. Определено бе приемното й  време -  всеки календарен ден от 09:00 часа до 17:00 часа.

Одобрени бяха редът за свикване на заседания и начина на приемане на решения и обявяването им от Районна избирателна комисия. За говорител на комисията бе избрана Цонка Велкова. Приета бе политика за поверителност и защита на личните данни, събирани, обработвани, съхранявани и предоставяни на и от Районна избирателна комисия – Добрич.

Определяни бяха срокът, условията и редът за подаване на документи за регистрация на инициативни комитети за участие в изборите, както и редът и условията за приемане и разглеждане на жалби и сигнали.

Създадена бе работна група от специалисти, които да подпомагат дейността на РИК при приемането на протоколите от СИК след изборния ден и подготовката за предаването на книжата в ЦИК.

c