Смятам, че рецептата, която ще ви представя в следващите редове ще стане любима на почитателите на бургери. Освен че е бърза, лесна е и здравословна, а, според мен, и много вкусна. И така, днес рецептата е за ниско-въглехидратни хлебчета.
Необходимите продукти са:
- 2бр. яйца
- 150 гр. кисело мляко + ½ ч.л. сода
- 150гр. извара
- 2с.л хуск (индийски живоляк)
- 2с.л натрошено ленено семе
- 20гр. кокосово брашно
- 2-3 с.л семена (сусам, ленено семе, маково)
Смесваме киселото мляко и содата и оставяме на страна. Смесваме сухите съставки.
Разбиваме яйцата, добавяме към тях изварата и киселото мляко и ги прибавяме на малки порции към сухите съставки. Получената смес и със средно гъста консистенция.
Приготвяме си тавичка застлана с хартия за печене и с помощта на лъжица оформяме хлебчетата, като оставяме разстояние между тях. По желание може отгоре да поръсим със малко семена.
Печем на предварително загрята фурна на 160-170 градуса. Готови са, когато се отлепят безпроблемно от хартията, възможно е да ви се струват леко влажни отдолу, бихте могли да ги обърнете и да ги попечете още около 5 минути.
От там нататък оставам на въображението Ви как ще ги хапвате.
Анита Атанасова