Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет атестира прокурора от Добрич Румяна Желева

През март миналата година Върховният касационен съд реши, че прокурорът от Окръжната прокуратура в Добрич Румяна Желева ще търпи пробация за лъжесвидетелстване през 2012 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет периодично атестира Румяна Желева - прокурор в Окръжна прокуратура – Добрич. Тя е получила комплексна оценка „Много добра". Това съобщават от пресцентъра на Висшия съдебен съвет. 

Припомняме, че през март миналата година Върховният касационен съд реши окончателно, че прокурорът от Окръжната прокуратура в Добрич Румяна Желева ще търпи пробация за лъжесвидетелстване през 2012 година, когато съпругът й е бил заловен да шофира след употреба на алкохол.

Наложените й пробационни мерки са „задължителна регистрация по настоящ адрес“ и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ на 1 година и 6 месеца.

Според обвинението през 2012 г. съпругът на Желева отказал на служители на МВР проверка за алкохол. След негово обаждане по телефона на мястото пристигнала съпругата му, представила се със служебното си качество и поискала да няма последствия за съпруга й. Носела и документите му. След повторна покана от полицаите за алкохолна проверка с дрегер, мъжът станал агресивен, хванал единия от полицаите за ръката, нанесъл му удар с юмрук в гърдите, отправял заплахи и обиди. Наложило се идването на втори полицейски екип, след което бил задържан и отведен в Районното управление.

c