Събота, 11 май 2024

11.05.2024

Последвайте ни

Благотворителен концерт в Шабла събра 2890 лв. за лечението на 3-годишния Марти

Хубавото време и една благородна кауза събраха жители и гости на региона в градския парк на Шабла за благотворителния концерт "Рок вечер за Марти". Събитието беше организирано от местната група "Фара Бенд" и подкрепено от община Шабла. То бе част от поредицата инициативи, чрез които хората с големи сърца в Североизточна България застават до семейството на 3-годишния Марти от Каварна, който страда от тежко заболяване, изискващо скъпоструващо лечение.

Концертът започна с наелектризиращ 30-минутен сет от хитове на любимата рок група "Фара Бенд". Групата е в състав: Георги Несторов (ритъм китара и вокали) и Траян Несторов (соло китара), Зорница Захова (пиано и вокали), Калоян Николов (бас китара), Валентин Иванов (барабани) и Десислава Донева (вокали). От сцената многократно бяха отправени благодарности към всички, които са съпричастни към каузата, и напомняне, че музиката свързва, но това, което наистина обединява, е човечеството.

Верни на идеята на събитието - "Концерт на Фара Бенд и приятели", ветераните от групата поканиха няколко млади местни певци да се присъединят към тях на сцената. Рая Христова от 4 клас изпълни песента на Милена "Истина" в акустичен съпровод на Жоро Несторов. Третокласничката Велизара Калчева направи своя дебют на рок сцената с песента "Аз съм свободен" на руската група "Кипелов". Вокална формация "Славейче" от Общински детски комплекс - Шабла представи своите песни "Детство мое" и "Две крилати кебапчета". Андон Донев, местен музикант, който в момента живее във Варна и свири в прогресив метъл групата "Painout", представи своя интерпретация на композиция на "Manowar".

Последният час от концерта завърши с класически рок - "Фара Бенд" се завърнаха на сцената и завършиха програмата си, която включваше популярни песни като "Folsom Prison Blues", "Sussie Q", "Green River", "Run Through The Jungle", "Bad Company", "Jealousy", "Simple Man", "Roadhouse Blues", "Hard To Handle", "Raise Hell", "Story", "Fortunate Son" и "Hallelujah". За първи път прозвуча и авторската песен на Георги Несторов "Пиперливи полета", посветена на Шабла и местните хора.

Благотворителният концерт "Рок вечер за Марти" събра общо 2890 лева, които ще бъдат дарени за подпомагане на разходите по лечението на малката Марти. Събитието беше не само успешна акция за набиране на средства, но и страхотна вечер на музика и обществен дух, която събра хора от всички възрасти в името на една благородна кауза.

Дарителската сметка е:
Мариян Огнянов Цанев-баща
BG66STSA93000029573717
основание: за лечение на Мартин
Paypal: @MARIYANTSANEV
Източник и снимки: Община Шабла
c