Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

През ноември ще е готов търговският парк на "Хиполенд" на мястото на бившия завод "Добрич"

В проекта миналата година компанията е инвестирала близо 15 милиона евро

В края на ноември тази година се очаква да е готов търговският парк на "Хиполенд", който ще се намира на мястото на бившия обувен завод в Добрич. В проекта миналата година компанията е инвестирала близо 15 милиона евро. Не разчитаме на банките, справяме се сами, коментира за БТА собственикът на веригата магазини за детски играчки "Хиполенд" Мариан Колев.

Припомняме, че модерният търговски център ще е разположен на 37 000 кв. м, а застроената площ ще бъде 17 000 кв. м.  Ще има 22 големи /с площ между 500 и 2400 кв. м/ и още 7-8 по-малки обекта, включително банка, оптика, застрахователен брокер. Като цяло, над 30 ще са търговските обекти в този двор.

От компанията обмислят след осъществяването на този проект да се фокусират върху други два ритейл парка - в София, където вече има определено място и парцел, и в Плевен - град, който по думите на Колев е доста подценен като локация. В момента компанията дава заетост на 350 души, а с новите търговски паркове броят ще доближи 450.

Тази седмица компанията ще има преговори с голям албански инвеститор, който иска да отвори 50 магазина "Хиполенд" в Албания като франчайз проект, разказа Колев. Обмисля се откриването на един или два магазина в Гърция, има интерес към инвестиция и в Сърбия. В Румъния са продължени договорите за двата съществуващи магазина, разказа Колев.

c