Неделя, 21 юли 2024

21.07.2024

Последвайте ни

Предлагат Каварна да получи за управление за 10 години пътя към Болата и паркинга на нос Калиакра

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева предлага Общинският съвет да се съгласи управлението на три държавни имота да се прехвърли за срок от 10 години от държавата на Общината. Става въпрос за два местни общински пътя, водещи до морски плаж Болата, както и за паркинга, който фактически осигурява достъп до нос Калиакра и археологически резерват Антична и средновековна крепост "Калиакра".

Има шанс за ремонт на пътя към Болата и организиране на транспорт към залива

Предложението е по повод стартиралата по искане от министъра на околната среда и водите процедура за отнемане правото на управление върху тези имоти публична държавна собственост от Министерството на околната среда и водите. За да се подготви  проект на решение на Министерския съвет от Община Каварна и Областна администрация Добрич е поискано становище. С писмо на областния управител до министерствата на околната среда и водите и на туризма е изразено положително становище тези три имота да се предоставят за управление на Община Каварна.   

Достъпът до плаж Болата и опазването му бе тема на среща, свикана от Йорданка Костадинова

Усилията на общинска администрация са в посока на утвърждаване на града като желана туристическа дестинация, като не на последно място, фактическото ползване на имотите за задоволяване на обществени потребности, отговаря на изискванията на закона, и е основен мотив за искането те да бъдат предоставени за управление на Община Каварна“, се посочва в докладната записка на кмета

В тази връзка тя предлага Общинският съвет да даде съгласие Община Каварна да приеме управлението върху трите имота публична държавна собственост за срок от 10  години.

c