Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Достъпът до плаж Болата и опазването му бе тема на среща, свикана от Йорданка Костадинова

Как да се организира достъпът до плаж Болата и да се опазва защитената територия бе тема на работна среща, свикана от областният управител Йорданка Костадинова, съобщиха от областната администрация.

В срещата, породена от множеството сигнали за нарушители и нуждата от предприемане на действия, участваха заместник областният управител Живко Желязков, кметовете на Община Каварна Елена Балтаджиева и на с. Българево – Георги Георгиев, представители на РИОСВ Варна, полицията и Областно пътно управление. Костадинова представи проблема и изслуша направените предложения от представителите на институции, съгласно компетенциите им.

В резултат на обсъждането се взе решение за поставяне на многоезична табела, която да указва начина на достъп до плажа. Взе се решение също да бъде обособен буферен паркинг в дясно от пътя за около 100-ина автомобила. За целта РИОСВ Варна ще предостави точни координати на терена край пътя, в който няма защитени растителни видове.

Кметът на община Каварна заяви, че след създаването на паркинга, ще бъде назначен работник, който да съблюдава автомобили да не паркират на плажната ивица.

c