Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Пожари в шест села в област Добрич за последното денонощие

Седем пожари на терени със сухи треви в и около селата Бдинци, Коритен, Овчарово, Дянково, Свобода и Ломница са гасили екипите на Районната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич гл. инсп. Стоян Георгиев, началник сектор “Превантивна и контролна дейност” към РД ПБЗН Добрич. В село Коритен пожар е имало два пъти – вчера и днес.

Пожарникарите са имали и три ситуации на територията на община Добрич, като са отстранявали за втори път паднало дърво по околовръстния път на града в района на Гробищен парк. Оказали са и два пъти техническа помощ – отваряне на входни врати.

Всички инциденти са без материални загуби и пострадали.

Към този момент все още не са пращани екипи към големите пожари в област Варна.

От Агенция “Пътна инфраструктура” към МРРБ съобщават, че утре – 17 юли, от 13 ч. до 21 ч. поради очакваните високи температури над 35 градуса, ще бъде ограничено движението на камиони над 20 т. по пътни участъци на територията на 10 области сред които не попада Добрич, но има съседни райони - Русе, Шумен, Варна, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Силистра и София.

Снимката е илюстративна

c