Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Потребители на социални услуги имаха видяха първи новия спектакъл на театъра в Добрич

По покана на актьорите на Драматичен театър "Йордан Йовков" потребители на социални услуги в Добрич имаха шанса да изгледат една от последните им репетиции на премиерната постановка "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников.  

В залата бяха потребители и служители на ЦСРИ, Защитени жилища Добрич и сдружение Хобисклуб, които със затаен дъх следиха случващото се на сцената.  

„Вълнувахме се със съдбите на героите, аплодирахме ги. За някои, това беше първо посещение на театрална постановка, а за други - нещо мечтано и позабравено“, споделят от социалните заведения в града.

Те отправят специални благодарности към своите любезни домакини от драматичен театър "Йордан Йовков" с пожелание за успех на премиерата.

Премиерата на спектакъла „Криворазбраната цивилизация“ на Драматичен театър „Йордан Йовков“ по Добри Войников ще се състои  днес, 21 март, от 19.00 часа. Сценичният вариант и режисурата са дело на Костадин Бандутов. В ролите ще видим Красимир Демиров, Татяна Христова, Мила Боянова, Валери Марков, Георги Георгиев, Георги Стоянов, Любов Николова, Филип Янев, Димитър Петров, Яна Вълчева, Виктория Златева. Художник е Димитър Митев, музиката и текстът на песните са на Николай Ваклинов, вокален педагог - Елена Карабельова, хореограф  - Таня Дянкова.

Снимки:  ЦСРИ

c