Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Партиите се споразумяха за състав на РИК Добрич, Цонка Велкова е председател

Политическите сили в област Добрич постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия за изборите на 9 юни на проведените днес консултации с парламентарно представените, свикани от областния управител Йорданка Костадинова.

Свои представители имаха всички поканени – ГЕРБ-СДС, БСП за България, Продължаваме промяната - Демократична България, ДПС, Възраждане, Има такъв народ. Консултациите бяха водени от секретаря на Областна администрация Румен Русев.

Съгласно решение на ЦИК в Добрич РИК е от 13 членове с председател, зам.-председатели,  секретари. Заместник председателите ще са до четирима, като председател, заместник-председател и секретар могат да бъдат от една партия.

От ГЕРБ-СДС поискаха като най-голяма парламентарна група председателското място и трима членове, като за председател на РИК предложиха отново Цонка Велкова. От ПП-ДБ поискаха зам.-председателското място и членове, ДПС - секретар и един член на РИК, от БСП предложиха Руслава Гаврилова за зам.-председател, както и места за членове, от Възраждане поискаха зам.-председателско място като предложиха Йорданка Йорданова, както и да имат член на РИК. От Има такъв народ също предложиха да имат заместник-председател.

Всички дадоха съгласието си, като предстои областният управител да изпрати предложение до Централната избирателна комисия, която да назначи състава на РИК Добрич за изборите на европейски и национален парламент на 9 юни. 

c