Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Отново надрусани шофьори карат по улиците на Добрич, сред тях и 37-годишна жена

За поредните случаи на заловени дрогирани шофьори, подкарали автомобилите си по улиците на Добрич съобщава Областната дирекция на МВР.

На 29 април, около 2 часа след полунощ по околовръстен път на областния град е спрян за проверка лек автомобил „Сеат“. Зад волана му е била 37-годишна жена. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът е отчел положителен резултат за метаамфетамин. Тя е била задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 април, малко след полунощ е задържан 40-годишен шофьор на лек автомобил „Форд“, който е бил надрусан с амфетамин, метаамфетамин и канабис.  В 16:10 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 33-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за наличието на опиати. Около 22:50 часа е заловен 23-годишен шофьор на „БМВ“, карал след употреба на амфетамин и метаамфетамин.

На 1 май, около 14:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 38-годишен мъж. В хода на проверката е установена цигара с канабис.

Всички те са задържани за срок от 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

c