Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Откриха нарушения на прокурори по дело за престъпна група от Добрич за източване на ДДС

Пропуски в работата на двама от наблюдаващите прокурори по досъдебно производство за организирана престъпна група за данъчни престъпления, е установила проверка на Върховната касационна прокуратура. Сезирани са техните административни ръководители за преценка, с оглед правомощията по реда на Закона за съдебната власт, пише прокурор Ив. Трифонова от Върховна касационна прокуратура в отговор на подаден на 29 май тази година сигнал. Той е  до Върховната касационна прокуратура сигнал за проверка от отдел „Административен“, направление „Инспекторат“ на ВКП на работата по досъдебно производство от 2019 година по описа на СО-СП, преписка от 2018 г. по описа на СП, впоследствие заведено като досъдебно производство №205/2022 г. по описа на СГП.

Поводът е, че вече пет години досъдебното производство по случая не е приключило и материалите по него не са внесени в съда. Има съмнения, че делото стои „на трупчета“ и по него умишлено не се работи.

По информация на Про Нюз Добрич единият от наблюдаващите прокурори по преписката, която след закриването на Специализираната прокуратура, се води от  Софийска градска прокуратура, е Йордан Кирилов Грамов. През 2013 г. той бе назначен от премиера Пламен Орешарски за заместник-министър на вътрешните работи.  

c