Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Отбелязват 75 години лека атлетика в Шабла, ветерани ще получат юбилейни отличия

Тържествено честване по повод 75 години лека атлетика ще се състои на 18 май 2024 година (събота) от 10.00 часа в Спортен комплекс – Шабла. Събитието е организирано от Община Шабла и Христо Жечев - дългогодишен треньор и учител по физическо възпитание в морския град. Ще присъстват бивши лекоатлети и почитатели на спорта от общината.

Христо Жечев сподели за Про Нюз Добрич, че лично е поканил близо 200 души на тържеството - бивши състезатели,  шампиони и деятели. Ще бъдат отбелязани 75 години организирана лека атлетика в Шабла. Годишнината е свързана със спечелването на шампионската титла на България на 100 м. от Коста Василев през далечната 1949 г. Василев се счита за основоположник на съвременното организирано спортно движение в морския град, на негово име там се организира и турнир. Любопитен факт е, че той е спечелил титлата преди 75 години бягайки бос, без спортни обувки и шпайкове. 

Всички, които ще присъстват на тържеството, ще получат грамота и юбилеен медал, а най-изявените - с шампионски титли и медали от републикански и международни състезания, лични плакети от Кмета на Шабла. По време на събитието ще има демонстрации, подредена е и фотоизложба.

c