Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Основните индекси на Уолстрийт приключиха деня разнопосочно

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса приключиха последния ден от работната седмица разнопосочно, предаде Франс прес.
Агенцията обяснява това с дезориентацията на инвеститорите на Уолстрийт и повишената им предпазливост заради геополитическите притеснения заради конфронтацията между Израел и Иран, отдалечаването на перспективата за понижаване на лихвите от страна на Управлението за федерален резерв на САЩ и опасенията във връзка с предстоящото другата седмица публикуване на резултатите на редица компании.
Промишленият индекс Дау Джоунс повиши стойността си с 0,56 процента до равнище от 37 986,40 пункта.
За сметка но това по-широкообхватният Стандард енд Пуърс 500 се понижи с 0,88 процента до  4967,23 пункта. Индексът завърши "на червено" за шести пореден ден и спадна под психологическия праг от 5000 пункта за първи път от февруари, посочва АФП .
Високотехнологичният Насдак спадна още повече - с 2,05 процента, до 15 282,01 пункта. АФП обяснява това развитие с лошите резултати на водещи технологични компании като производителя на полупроводници "Енвидиа" (Nvidia) и стрийминг платформата "Нетфликс" (Netflix).
 
 
 
 
 

c