Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Осем млади надежди от Добрич с призови места от Международния конкурс "Речни ноти" в Тутракан

Млади музикални надежди от Добрич са с призови награди на провелия се от 25 до 27 XXII Международен конкурс "Речни ноти" в град Тутракан. В конкурса са кандидатствали общо 178 деца и младежи, като до същинската част са допуснати 80 от тях.

В трета възрастова група Ивайла Михайлова се пребори за първото място в две категории: „Индивидуални изпълнители“ и „Песни от мюзикъли и филми“. В пета възрастова група (8 - 12 клас), в която участниците се конкурират за едногодишните стипендии от МОН, връчвани на призьорите, Преслава Тодорова грабна първото място и стана носител на една от трите едногодишни стипендии. Първа награда поучи и Полина Семендяева, която участва при най-големите в шеста възрастова група. Малката Никола Михайлова бе учестник във втора възрастова група и стана носител на Специалната награда на Общинския център за извънучилищни дейности - Тутракан. Четирите момичета от Добрич са възпитаници на Студио за вокално обучение "Зонели" - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.

С награди от конкурса се върнаха Ванеса Кънчева с Втора награда във възрастова група 8-9 годишни в категория "Индивидуални изпълнители" и Сиана Славчева в същата категория със Специалната награда на "Общинския център за извънучилищни дейности". Грациела Енева от получи Диплома за отлично представяне в трета възрастова група 10-11 годишни. В категория "Фолклор с модерно звучене", където възрастовата група беше до 12 години, Сиана Славчева грабна Трета награда, а Ванеса Кънчева получи Специалната награда на "Общинския център за извънучилищни дейности" и Специална награда на "Общинския център" и в категория "Филмова музика". Четирите момичета от Добрич са възпитаници на Студио за певци "Sining voices" - Добрич с вокален педагог Жана Стефанова.

Гала концертът „Война на гласовете“ се проведе на откирта сцена в Амфитеатъра на Тутракан. В концерта участват певците, събрали най-висок сбор от оценките на журито и борещи се за двете най-големи награди на конкурса - Гран при и Наградата на кмета. Сред участниците бяха Ивайла Михайлова и Преслава Тодорова от "Зонели", които за пореден път достойно представиха добричката певческа школа.

c