Петък, 19 юли 2024

19.07.2024

Последвайте ни

Осъдиха турски шофьор, опитал да подкупи полицай в Генерал Тошево

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдим по обвинение за предложен подкуп на длъжностно лице

Съдът в Добрич призна за виновен турски гражданин по обвинение за подкуп на длъжностно лице и му наложи условно наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 1000 лева.

Първата съдебна инстанция призна подсъдимия А.Ш., турски гражданин, за виновен в това, че на 14 декември 2023г., в гр. Генерал Тошево, предложил дар - банкнота от 50 евро, на длъжностно лице - младши автоконтрольор в РУ на МВР гр. Генерал Тошево, за да не му наложи глоба с фиш за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата. Банкнотата, предмет на престъплението, се отнема в полза на държавата.

Подсъдимият бил спрян от полицейски служител, тъй като навлязъл с управляван от него камион в централната част на Генерал Тошево - по улица, забранена за движение на товарни автомобили. За да не бъде санкциониран, вместо поисканото му свидетелство за правоуправление и талон на камиона, той подал паспорта си с частично подпъхната между страниците банкнота от 50 евро. Виждайки банкнотата, полицейският служител незабавно върнал паспорта на водача без да приеме предложената сума и изготвил фиш за административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Варна.

c