Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

ОбС в Добрич поздрави балканските шампиони от СКЕГ "Виктория"

Общинския съвет поздрави балканските шампиони по естетическа гимнастика от спортен клуб „Виктория“ в Добрич.

Талантливите гимнастички и тяхната треньорка Мариета Канаврова присъстваха в началото на заседанието на местния парламент. Те благодариха за подкрепата, която получиха за участието си в Първите Балкански игри по естетическа групова гимнастика в град Превеза, Гърция, където те завоюваха безапелационен успех.

В събитието взеха участие 55 отбора и над 500 деца. Малкият отбор на СКЕГ "Виктория" завоюва първото място в категория 6-8 г. къса програма. На национално ниво България бе представена от двата национални отбора Жени и Девойки и с по 2 отбора от клубовете "Академик" София и "Виктория" Добрич.

По предложение на президента и треньор на спортен клуб по естетическа групова гимнастика "Виктория" е Мариета Канаврова и след решение на ПК по спорт и младежки дейности от бюджета на Общината са отпуснати 3000 лева за участието на клуба.

Гимнастичките бяха аплодирани от съветниците и получиха от тях подаръци. Мариета Канаврова – президент и треньор на спортния клуб, изтъкна, че на клуба е нужна база и помоли за помощ Общинския съвет. Тя посочи, че спортистите имат безвъзмезден достъп до гимнастическата зала в СК „Русалка“, но през зимата тя не се отоплява и децата не могат да тренират.

Тя припомни, че за три месеца състезателките от клуба са участвали в три големи състезания и имат първи места от международен турнир, държавeн турнир и Балканските игри.

c