Четвъртък, 18 юли 2024

18.07.2024

Последвайте ни

Обновеното спешно отделение на габровската болница прие първия си пациент

Обновеното наскоро спешно отделение в габровската Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Тота Венкова“ прие първия си пациент днес, съобщиха за БТА от лечебното заведение. 
Отделението бе изцяло реновирано по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ" и вече разполага с достатъчно кабинети за прегледи, модерно оборудвана шокова зала, зала за медицински триаж, помещения за кратковременен престой и наблюдение на пациенти, превързочни и санитарни помещения, допълват от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. 
Входът е изместен на мястото на входа на Акушеро-гинекологично отделение. До него се стига по специално обособен подход, който е пригоден за линейки, както и за хора с двигателни затруднения. Ежегодно през спешното отделение преминават около 18 000 пациенти, от които 9000 биват хоспитализирани в болницата, съобщават още от пресцентъра на лечебното заведение. 
БТА припомня, че обновеното спешно отделение бе открито на 4 декември 2023 г., но досега не беше въведено в експлоатация. 
Дейностите по обновяване са по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ на Министерство на здравеопазването на стойност 163 897 815, 62 лева. 

c