Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Обновената Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград отваря врати в началото на следващата седмица

Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград очаква отново своите посетители. От началото на следващата седмица културната институция ще посреща малките и големи читатели след цялостна реконструкция и модернизация, съобщиха от ръководството на библиотеката.
Строително-монтажните дейности в храма на книгата вече приключиха. Библиотечните специалисти подреждат библиотечния фонд и подготвят компютърните зали, за да посрещнат своите читатели с обновена визия, заявиха от културната институция. 
Тържественото откриване с водосвет на ремонтираната сграда на библиотеката е на 22 януари. 
Културната институция е реновирана със средства по проект „Енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството в Община Разград“, който се осъществи в рамките на Инвестиционната програма за устойчиво и интегрирано градско развитие на Община Разград. Резултатите от реализацията на проекта, включващ модернизация и ремонт на сградния фонд на три културни институции в общинския център, бяха представени на заключителна пресконференция в отдел „Изкуство“ на библиотеката.

c