Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Областният управител Йорданка Костадинова се срещна с туристическия бранш в Кранево

Областният управител Йорданка Костадинова се срещна с хотелиери и ресторантьори в Кранево. Срещата е била по покана на Обществения съвет по туризъм в курортното село, съобщи неговият председател Даниела Пеловска.

В срещата е участвал изпълнителният директор на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ Саркис Караджиян със своя екип.  

„Срещата беше изключително ползотворна. Обсъдено бе решаването на проблеми, които от дълго време стоят пред туристическия бранш в Кранево. Набелязани бяха конкретни превантивни мерки, които да се изпълнят преди началото на следващия туристически сезон“, посочи Даниела Пеловска.

Да не се допуска ситуация, като това лято, когато с дни питейната вода в Кранево е негодна за употреба, поискаха браншовиците от ръководството на „ВиК“. От водното дружество са уверили, че започва почистване на резервоарите, които захранват селото.

На срещата са обсъдени проблемите с остарялата водопроводна мрежа, която е общинска собственост и не е прехвърлена на Асоциацията по ВиК, посочи Пеловска.

Работи се по проект за почистване на Батовска река, като се очаква той да бъде реализиран преди следващия летен сезон.

„На срещата бяха обсъдени наболелите за развитието на туризма въпроси. За първи път областен управител откликва на поканата на бизнеса в Кранево. Много сме доволни от отношението и от решенията, които бяха взети“, коментира още Даниела Пеловска. Тя изрази надежда, че сътрудничеството, на което беше положено начало, ще е продуктивно и ще продължи и занапред.

c