Петък, 18 октомври 2024

18.10.2024

Последвайте ни

Няколко задържани за наркотици и шофиране в нетрезво състояние в област Добрич

На 17 октомври полицията в област Добрич извърши поредица от проверки, които доведоха до задържането на няколко лица, свързани с употреба на наркотични вещества и шофиране след консумация на алкохол.

Наркотици в хотелска стая

Около 10:30 ч. в село Кранево, по време на полицейска проверка в хотелска стая, беше открита суха тревна маса, реагираща на канабис. 30-годишен мъж беше задържан за 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

Неправоспособен шофьор с 2,01 промила алкохол

Вечерта, около 23:00 ч., на пътя между селата Свобода и Крушари беше спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 44-годишен неправоспособен мъж. Проверката с дрегер установи, че шофьорът е с 2,01 промила алкохол в кръвта. Той е задържан за 24 часа и е образувано бързо производство.

Шофиране под въздействие на метаамфетамин

Около 23:35 ч. в град Генерал Тошево 23-годишен шофьор на „Ситроен“ беше задържан, след като тест за наркотици отчете положителен резултат за метаамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа, а по случая е започнато бързо полицейско производство.

Амфетамини в автомобил в Добрич

Около 19:10 ч. в Добрич, по време на полицейска проверка на „Ситроен“, 43-годишен пътник предаде кристално вещество, което реагира на амфетамин. Той беше задържан за 24 часа, а случаят е в процес на разследване.

Канабис в ръчно свита цигара

Около 21:20 ч. в Добрич 20-годишен мъж беше задържан след като при полицейска проверка беше намерена ръчно свита цигара със суха тревна маса, реагираща на канабис.

Шофиране с 2,50 промила алкохол

Около 12:00 ч. в село Дончево, 51-годишен мъж, шофиращ „Рено“, беше спрян за проверка. Алкохолната проба отчете 2,50 промила, което доведе до неговото задържане за 24 часа и образуване на бързо полицейско производство.

Шофиране под въздействие на наркотици

Около 13:30 ч. в Добрич 30-годишен шофьор на „Ауди“ беше спрян за проверка. Тестът за наркотици отчете положителен резултат за метаамфетамин, а мъжът беше задържан за 24 часа.

Всички задържани са под полицейска мярка за 24 часа, а разследванията продължават.

c