Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Новият ЯМР в Добрич ще посреща пациенти от цялата област

Представиха апарата за ядрено-магнитен резонанс Дженерал Електрик Сигна 1,5 тесла, с който се сдоби Добрич. Той се намира в частната лаборатория „Медгуд“ в МБАЛ Добрич.

Лекарският екип се състои от д-р Боян Павлов - завеждащ рентгеново отделение в болница “Надежда” в София, водещ специалист с над 15 години практика в ЯМР диагностиката и над 30 години практика в образната диагностика, и от д-р Валентин Димитров, началник “Образна диагностика” в МБАЛ Добрич АД, също с над 30 годишен опит.

"Магнитният резонанс е авангардна технология за изследване, поради това, че с развитието на техниката дава възможност за диагностициране на болести във всички органи и системи на човешкото тяло", каза д-р Боян Петров на представянето на новата придобивка.

Д-р Петров очаква с новата апаратура да бъдат прегледани пациенти, както от Добрич, така и от околностите. С резултатите от магнитния резонанс от тази апаратура след това може да се отиде във всяка една полица, включително в Германия и Америка.

Апаратурата се управлява от лаборант и от технически състав от инженери, докато лекарите взаимодействат с тях и изготвят диагнозата, обясни д-р Петров.

Проектът се реализира с ключовата подкрепа на директора на „МБАЛ Добрич“ АД д-р Георги Желязков.

ЯМР се намира на първия етаж в „Медицински център-Добрич“ ЕООД.

c