Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Едни от най-добрите детски лекари у нас ще преглеждат в Добрич

Болницата в Добрич ще посрещне едни от най-добрите специалисти по детски болести от София. Те ще преглеждат безплатно деца от града и областта на 18 март, събота. Медиците са част от Програма "Детско здраве", в която участват водещи специалисти от болница "Пирогов" и от Столична лекарска колегия.

Прегледите в гр. Добрич  се провеждат под егидата на Община Добрич и с любезното съдействие на курортния комплекс Албена.

Лекари са от специалностите:

· УНГ;

· ортопедия;

· неврохирургия;

· урология;

· хирургия;

· кардиология;

· неврология;

· ендокринология;

· дерматология;

· педиатрия;

· акушерство и гинекология;

· офталмология. 

Екипът ще преглежда деца от 0 до 18г. в Медицински център ЕООД при „МБАЛ-Добрич“ АД гр. Добрич . Профилактичните прегледи ще бъдат извършени в рамките на кампанията Програма "Детско здраве" .

Прегледите ще се извършват на 18.03.2023г. /събота/  от 9.30ч до 14.30 часа, в Медицинския център на болницата.

Децата, които са с придружаващи заболявания, трябва да носят със себе си по време на прегледа цялата медицинска документация, съпровождаща заболяването.

Деца с остри респираторни заболявания не е желателно да посещават профилактичните прегледи с цел ограничаване разпространението на вируса.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатни профилактични прегледи е необходимо предварително да се запишат на телефон 0884 54 09 74.

Записването се случва всеки работен делничен ден между 9.00 и 16.00 часа.

Националната програма „Детско здраве“ води своето начало от болница „Пирогов“, където преди 10 години се провеждат първите безплатни профилактични прегледи. Инициатор на програмата тогава е водещият специалист УНГ д-р Асен Меджидиев, днес министър на здравеопазването, който създава и ръководи първото отделение по УНГ в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.

 

 

 

c