Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Николай Иванов от ВК "Добруджа 07" е Спортист на месец май в Добрич

ВК "Добруджа 07" получи и наградата Отбор на месеца в Добрич, а Михаил Боев от СК “Десант” и Елиф Фикрет от КК “Добруджа” полчуиха поощрителни награди

Наградата Спортист на месец май в Добрич бе връчена играчът във ВК “Добруджа 07” Николай Иванов с треньор Веселин Великов и Пламен Великов. Младежът е спечели индивидуална награда за най-добър нападател на Държавното първенство по волейбол ЮСВ в Пазарджик.

Сега Николай Иванов е на лагер на Националния отбор на юношите, преди броени дни е получил и първа повиквателна за Мъжкия Национален отбор на България. Той е сред избраниците в разширения състав с играчи на селекционера Джан Лоренцо Бленджини.

Отбор на месец май също е ВК “Добруджа 07”, които се завръщат с бронзови отличия от Държавното първенство на България за ЮСВ в Пазарджик.

Наградата се присъжда от Постоянната комисия по “Спорт и младежки дейности” към Общински съвет Добрич и бе връчена от председателя на комисията Николета Иванова.

Освен това комисията е решила, да присъди и две поощрителни награди.

Поощрение получи Михаил Боев от спортен клуб по кик бокс “Десант” с треньор Драгомир Йорданов, който е номиниран с шампионското си място на държавно първенство в стил К1 и категория 48 кг./ЮМВ в Пловдив.

Другият награден спортист е бронзовият медалист от 28-ото Балканското първенство по карате Елиф Фикрет, състезател от карате клуб “Добруджа” с треньор Стоян Димов. По решение на Управителният съвет на Българска национална федерация Карате медалистите от Балканското да бъдат наградени с по 550лв. момичето получи и финансова награда.

c